Завдяки діяльності «Рідне Грано» ми стали ближчими до кожного пайовика

Завдяки діяльності «Рідне Грано» ми стали ближчими до кожного пайовика

У 2017 році частина земель в Городнянському та Ріпкинському районах перейшла до нового господаря – групи компаній «Грано Холдинг» (до її складу входять СТОВ «Прикордонне», ТОВ «Північноукраїнська агропромислова компанія», ТОВ «Наша Ясна» і ТОВ «Імені Попудренка»). Того ж таки 2017-го на Чернігівщині почав працювати і Благодійний фонд «Рідне Грано».

– Завдяки діяльності цього благодійного фонду ми стали ближчими до кожної сільської ради, на території якої працюємо, ближчими до кожного пайовика, – кажуть у «Грано Холдингу».

Люди погоджуються – турботу свого аграрника відчувають. Так, цього року на прохання мешканців Павлівки (входить до Любецької ОТГ) Благодійний фонд «Рідне Грано» розчистив місцевий ставок, в якому люди набирають воду для особистих потреб, напувають худобу. І це тоді, коли чи не в кожному населеному пункті з малою річкою, озером чи ставком після аномально теплої і безсніжної зими великі проблеми з водою! Окрім того, для Павлівського старостату було виділено 12 тисяч гривень на реставрацію обеліску з іменами місцевих мешканців, що загинули в часи Другої світової війни.

Не забув Благодійний фонд і про живих учасників війни – у День Перемоги, 9 травня, привітав ветеранів та їхнів вдів, що мешкають у Ріпкинському районі на території діяльності «Грано Холдингу», і вручив кожному подарунковий набір.

Іще один пріоритетний напрямок діяльності «Рідне Грано» – освітні заклади. У 2020-му Благодійний фонд виділив кошти на придбання меблів для Великозліївської загальноосвітньої школи, а також на прохання сільради придбав насос. На території ж Ільмівської сільської ради виділив понад 15 тисяч гривень на ремонт школи та проведення Інтернету.

А в період карантину допомогу «Рідного Грано» відчули одразу в усіх населених пунктах, якими опікується цей благодійний фонд. У цей непростий час він активно працював, продовжуючи свою соціальну політику – допомагав сільським радам і пайовикам. За період карантину «Рідне Грано» передало у Ріпкинську центральну районну лікарню та сільські ради засоби індивідуального захисту (маски, антисептики, рукавички, фартухи) на загальну суму понад 40 тисяч гривень!

І головне – зупинятися на цьому «Грано Холдинг» не планує, а складає новий список соціальних проєктів, які планує втілити у життя цього і наступного років.

– У нашій компанії є розуміння, що земля, яку ми обробляємо, належить людям. Вони пропрацювали на ній усе своє життя, тож, звісно, вона їм дуже дорога. Те, що ми її орендуємо, – велика честь для нас. Ми постійно піклуємося про землю, бо в планах компанії працювати на ній десятки років. На нас лежить велика відповідальність не лише за її збереження для майбутніх поколінь, але й за поліпшення її якості усіма можливими способами. Та не менше ми маємо піклуватися і про людей, які на цій землі живуть. Тому основна мета Благодійного фонду «Рідне Грано» – покращити життя місцевих мешканців, і в міру своїх можливостей підтримати усі ініціативи, які йдуть від них та керівництва їхніх сільських рад, – кажуть у «Грано Холдингу».

Катерина ОГІЄНКО

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *